Menu
Gildia Pióra na Patronite

pamięć i niepamięć

gdzieś poza czasem
w słów poplątaniu
sercach drgnieniu
w sennym marzeniu
na styku dwóch światów
zdarzeń ważnych i mniej
ludzi poznanych
i przez czas zapomnianych
umyka życie jak liść
przez wiatr niesiony
w nieznane nikomu strony
a gdy upadnie
zdeptany zostanie
i tylko drzewo zapłacze
nad losem jego tułaczym
nim drwal go nie zetnie
i kto wtedy łezkę uroni
nad tym ich bytem minionym ?

159 502 wyświetlenia
1079 tekstów
54 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!