Menu
Gildia Pióra na Patronite

Śmierć legendy

Gdzie są zacni
Co mieczem cnót bronili
Gdzie ci co dla prawdy
A braterstwo w sercu mieli

Rycerze

Zabrakło mi Ciechowskiego
O Czeczeni śpiewał
O dziwo nie dożył
Jak Niemen co komunie nie kłaniał
Zabrakło o dziwo Gintrowskiego
Zabrakło i Jacka K.
Śmierć ich była podobna
Prozaiczna
Choć bolesne przypadki
Dotykają wielu
Rak
Współczesna śmierć nie dziwi
Nikt nie podważy
Wszak nie byli to
Samobójcy piątkowi
Ich śmierć
To nic a nic dziwnego
A jednak zabrakło choć jednego
Jedynego odważnego

Szczury przetrwały
To na nich oparto
Filary wpływu

To dlatego nikt wolny
Nie może przemówić
Chyba że zza światów
Lub wierszy za życia spisanych

Jednak to już legenda

76 490 wyświetleń
1011 tekstów
16 obserwujących
  • RozaR

    23 August 2017, 22:08

    Widziałem - takie bazgranie na sucho :-)