Menu
Gildia Pióra na Patronite

Lata tamtych lat

Gdzie są te gorące lata?
Kiedy miałem szczenięce lata
Kiedy na podwórku biegałem

Za rękę z Ojcem na plaże
I z rana i z wieczora chadzałem
Ze szmacianą czapką na łbie
Liczyłem chmury na niebie

Gdzie są te gorące lata?
Gdy dostawałem lizaka
Bo na zimne lody
Byłem za młody

Gdzie są te gorące lata?
Gdzie orężem było
Wiaderko i łopatka
A koc to była twierdza

Na którym się cały dzień
Beztrosko spędza
I choć te dni nie powrócą
To wspomnienia łzą
Niejedną noc zakłócą

http://www.youtube.com/watch?v=N-OLHFb7jRc

66 739 wyświetleń
1128 tekstów
102 obserwujących
  • M44G

    19 September 2013, 12:18

    To ja Tobie dziękuję, że czytasz moje zapomniane już teksty.

  • I.Anna

    19 September 2013, 12:16

    Tak wehikuł czasu, dobrze, że są takie wiersze wyjątkowe. Dziękuje.

  • agniecha1383

    21 July 2012, 10:48

    I mnie przeniosłeś do świata wspomnień...

  • M44G

    1 July 2012, 19:06

    Dziękuję i Pozdrawiam Droga Weroniko.

  • mistyczna

    1 July 2012, 19:04

    Szczenięce lata
    to tamte, kiedy chciałam być dorosła
    kiedy widząc maturzystkę myślałam "dorosła"
    kiedy krzyczałam "Dzień dobry" do gimnazjalistki
    kiedy chciałam chodzić w szpilkach
    i mówiłam, że będę "taaaaaaka duża!"

    A teraz? Szczenięce lata się kończą, maturzyści to rówiśnicy, do mnie krzyczą "dzień dobry", a ja ubrałabym trampki, wzięła łopatkę i bawiła się w architekta, zamiast kierować się na polibudę ;/

    Ach, Marjanie... Zabiłeś mi klina tym wierszem... ;D
    pozdrawiam!

  • M44G

    29 June 2012, 23:26

    Nie ja pisze teksty potem wyszukuje odpowiedniego podkładu. Ale faktycznie kilka tekstów powstało przez słuchanie jednego kawała wiele razy.

  • essima

    29 June 2012, 17:11

    czy mi się wydaje czy to przeważnie inspirujesz się muzyką? :)

  • M44G

    29 June 2012, 13:41

    Oj Agnieszko niespodziankę ta piosenka mi zrobiłaś bardzo mi się ona podoba. Też życzę Tobie bardzo ciepłego, spokojnego i miłego dnia.

  • misiek45

    29 June 2012, 06:09

    Och Marjanie gdzie te lata szalone ,tylko we wspomnieniach-miłego dnia i pozdrawiam serdecznie
    http://www.youtube.com/watch?v=ohrCzPFym90

    Video ohrCzPFym90
  • M44G

    28 June 2012, 21:05

    Bardzo proszę Joanno. Niech Tobie służą na dobranoc.