Menu
Gildia Pióra na Patronite

„Świat przez palce”

Gdzie jest nasz świat?
Beztroski, dziecinny, bezprawny
Zadumany w konarach wiśni
Smaku jabłek na ustach

Bursztynowy blask naszej twarzy
Odpłynął z powrotem w mroczną otchłań
Morza brakuje mi w oczach
Purpurą otoczonych ścięgien

Przebić się przez mgłę wyobraźni
Przejść przez rosę spoczywającą w dłoniach ziół
Potknąć i zranić się o zaspany kamień
Wyznaczający granicę młodości i schematu
Pragnę…

5705 wyświetleń
65 tekstów
2 obserwujących
  • vikkka

    26 February 2014, 19:02

    Bardzo mi się podoba twój wiersz..