Menu
Gildia Pióra na Patronite

Gdybyś tylko wiedział?!...

Gdzie jesteś ?
Tam daleko,
gdzie się kończą
zbłąkania.
Gdzie tylko pies
wyje swą pieśń wilczą
do Księżyca.
I gdzie nie ma
ani jednej gwiazdki
na niebie -
atramentowym od żalu...
Tam jesteś,
A ja tutaj -
W tym lesie
ciemnym, zimnym,
bez końca,
z dala od szlaku.
Gdzie tylko tęsknota
za dniem pogodnym,
pełnym słońca,
pełnym twych włosów
jasnych,
i oczu w brązowych
iskierkach.
Tam jesteś,
A ja tutaj
Wciąż tęsknię za Tobą,
Nie mogąc Cię odnaleźć!...

7007 wyświetleń
31 tekstów
8 obserwujących
  • Demonekpaulinka

    20 May 2010, 19:21

    Tak tęsknota za słońcem majowym...

  • uschnieta_roza

    17 May 2010, 08:01

    Wiersz świetny a do tego sie przychylam:
    "Gdzie tylko tęsknota
    za dniem pogodnym,
    pełnym słońca,"