Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

Gdy znajdą moją małą zabawkę
na którą kochałem patrzeć
bez głowy, bez nóg, bez rąk
oskarżą za wszystko i zamkną
w małej celi gdzie światło znikome.
a samotność przyjacielem
nie będę żałował, płakał.
W szczęściu przeżyje odtrącenie
z moją racją na wieki.
Zapytają wtedy - dlaczego?
Rzecz ujmując jasno - nie znalazłem.
Szukałem, nie było.
Więc czego jej brakowało??
Serca.

2337 wyświetleń
27 tekstów
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!