Menu
Gildia Pióra na Patronite

~~Szukaj mnie~~

Gdy zechcesz mnie odnaleźć
Nie szukaj mnie wśród ludzi
Szukaj na końcu świata
Być może w kroplach burzy

Szukaj w oddechu nocy
Gdzie sen jawą się chłonie
Będę na skrzydłach ptaków
Co lotem już zmęczone

W zapachu polnych kwiatów
W promykach letniego słońca
W tych miejscach mnie odnajdziesz
Być może nie do końca

Szukaj mnie w swoich myślach
Gdzieś w serca zakamarku
Bo gdzieś z pewnością jestem
Może na ławce w parku

Odszukaj w pięknych słowach
W znajomej ci piosence
A jeśli mnie już znajdziesz
To nie zgub nigdy więcej.

109 551 wyświetleń
648 tekstów
56 obserwujących
  • 8 April 2014, 23:40

    Wspomnienie dawnej miłości.(przypomnij sobie o mnie).

  • Nutka67

    13 June 2013, 00:15

    Bardzo ładna definicja poszukiwania i smutna prośba na koniec.
    Podoba mi się całość, przemawia do mnie.
    Pozdrawiam serdecznie.

  • Albert Jarus

    11 June 2013, 19:10

    śliczny... zakochałem się w nim :)

  • Papużka

    11 June 2013, 14:43

    Przepiękny...

  • Gunia76

    10 June 2013, 11:10

    Śliczny, delikatny...moje klimaty. :)

  • misiek45

    9 June 2013, 21:08

    Bardzo dziękuję moi mili za Wasze opinie i wpisy do swoich
    zeszytów-życzę miłego wieczoru i dobrej nocki :))

  • wolnaenergia

    9 June 2013, 16:45

    Nie potrzebujesz niczego sama jesteś poezją. Ukłon do samych stóp.

  • Pechowa_

    9 June 2013, 15:00

    Uroczy wiersz Kochany Aniele ;)

  • annak

    9 June 2013, 09:09

    uroczy wiersz Agnieszko :) pozdrawiam słonecznie życząc miłej niedzieli :)

  • krysta

    9 June 2013, 00:07

    piękny lekki wiersz ...nie daj się zgubić...pozdrawiam na dobranoc :)