Menu
Gildia Pióra na Patronite

Oddalenie

Gdy zbliżymy się
na odległość palców, tych samych,
którym nie będzie dane się spleść.
Wtedy upewnię się,
że nic już nie zburzy granicy,
którą będzie trwanie
w bolesnym oddaleniu…

9592 wyświetlenia
157 tekstów
5 obserwujących
  • Poleńka

    22 March 2018, 13:12

    wiersz smutny, bo i jego geneza smutna... :( dziękuję za opinię

  • fyrfle

    19 March 2018, 08:31

    Wiersz smutny
    Proszący nadzieję
    O interwencję
    I doprowadzenie
    Podmiotu lirycznego
    Który naajprawdopodonieh
    Jest autorem strof
    Do miłości
    Składający się jednak z haseł
    Nie pytający i proszący
    O miłości zwykłość
    Codzienność normalność