Menu
Gildia Pióra na Patronite

Uczta cieni

Gdy wszytskie pogasną świece
Umilknie gwar szeptów wieczerzy
Pozbieram z obrusów okruchy
Położę je na dno pustych talerzy

Napełnię tęsknotą puchary
Nietknięte ustami niemymi
Ucztę serca cieniom wyprawię
I do stołu zasiądę wraz z nimi

Odżyją uśmiercone wspomnienia
Do tańca porwą mą duszę
Zawiruje pod stopami snów ziemia
Toast szczęścia w dłoni pokruszę

Lecz nim świt dnia oblicze odsłoni
Bladym światłem zarys ceini rozmyje
Nim zdążymy się słońcu pokłonić
Sztylet jasny snom serce przebije

137 610 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • giulietka

    2 January 2011, 21:26

    Dziękuję Każdemu z osobna za Waszą obecność i ciepłe słowa.

    Adamie, Twoje zdrowie;)

  • 2 January 2011, 21:23

    pijąc puchar wina, przed Twymi wierszami czoła chylę :)))

  • Huaquero

    23 December 2010, 23:05

    Zamarłem, ten sztylet przebił i me serce...

  • Papillondenuit

    23 December 2010, 13:13

    Poruszające, do głębi... Nocna uczta cieni niczym taniec snów niedokończony.
    Ta nutka jest zbyt bliska memu sercu, żeby jej nie skraść :)

    Miłego dnia, pozdrawiam cieplutko Madziu :)

  • Seneka 18

    23 December 2010, 12:16

    Masz niesamowity talent Madziu...Twoje wiersze są magiczne...

  • Adnachiel

    23 December 2010, 11:46

    Perfecto! :**

  • R.A.K.

    23 December 2010, 10:16

    Aż mnie zatkało! Coś Pięknego!
    Pozdrawiam:)