Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zakurzone wspomnienia

Gdy w miarę czasu już dojrzewamy,
Patrząc w swą przeszłość i dawne rany,
Pojawia się uśmiech pełen litości,
Trochę pokpiwa, trochę się złości

Słowa wydają się czasem dziecinne,
Tak jakby nie Twoje, dziwnie inne,
Czasem niewielkie puste stwierdzenia,
Młodzieńcze miłosne głupiutkie uniesienia

Odkrywasz kawałki swojej dawnej duszy,
Te zapomniane części, które ktoś ukruszył,
Wspominasz z uśmiechem, dozą zrozumienia,
Bowiem są to i będą, Twoje wspomnienia.

14 330 wyświetleń
141 tekstów
24 obserwujących
  • Nutka67

    15 April 2010, 00:25

    Piękne zawsze warto zachować, choćby pod grubą kołderką kurzu...

  • IBELLA

    2 March 2010, 16:39

    Święta racja ... ale czasami uroczo jest spojrzeć w przeszłość...

  • Akte

    25 February 2010, 22:58

    Piękny wiersz, coś mnie w nim zauroczyło.

    Pozdrawiam serdecznie