Menu
Gildia Pióra na Patronite

Cisza

Gdy wiem, że mnie nikt nie słyszy
czasem w tak cudownej ciszy,
siedząc sobie w samotności
skreślam słowa o nicości.
O czym pisać kiedy źle,
kiedy smutki duszą Cię?
Gdy ratunek nie przychodzi
masz wrażenie, że zawodzisz.
Światło miga gdzieś w oddali,
pójdę tam, bo mi kazali.
Tyle rzeczy robisz z musu,
nie wiesz nawet żeś do usług.
Tu potrzebna Twa gorliwość
lecz nie w cenie dziś życzliwość.

1339 wyświetleń
19 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!