Menu
Gildia Pióra na Patronite

„Sto myśli bez użycia mózgu II”

Gdy tak w ciemnym
Umyśle zamyślonym
Ktoś zapali nagle
Słonce nadziei niemałe

Oślepiając twój rozum
I rozsądek obłudą się staje
Nieszczęście takie zaćmienie
Przez blask nie na długo powstaje

I całe szczęście, że tak jest
Niby takie światełko w tunelu
A takie niedobre i takie złe
Myśli w spokoju i w prawdzie

Rodzą się nie tylko takie
Szlachetnie w lustrach odbite
Lecz są też takie po drugiej
Stronie szyby w oknach

http://www.youtube.com/watch?v=yxmnTqYXLKU

66 748 wyświetleń
1128 tekstów
102 obserwujących
  • M44G

    12 February 2013, 16:42

    Dziękuje Serdecznie Iwonko.

  • I.Anna

    12 February 2013, 16:39

    a ja poczytałam i po pierwsze intrygował mnie tytuł, i najbardziej podaba mi się to:
    "Gdy tak w ciemnym
    Umyśle zamyślonym
    Ktoś zapali nagle
    Słonce nadziei niemałe"
    ...tak - czuje tą myśl ...
    a po trzecie fajna piosenka
    i pozdrawiam

  • M44G

    10 February 2013, 16:29

    Dziękuję Serdecznie ja również Pozdrawiam.

  • M44G

    10 February 2013, 16:26

    Im więcej Ktoś przeczyta tym będzie mi miło. Jak Ktoś nie przeczyta wcale też będzie mi miło. Pozdrawiam Cię Dorotko.