Menu
Gildia Pióra na Patronite

Gdy stara miłość powraca.

Gdy stara miłość powraca
A nowa jeszcze serce zagraca
Lecz stara wrócić chce
A nowa wynieś się zechce

Bo już tak czasami jest
Że nie układa, oj nie układa się
Taka powracająca stara miłość
Jest jak na strychu stara skrzynia

Taka babcina skrzynia z jej dzieciństwa
Podrapana w kwiatki pomalowana
Kłódka bardzo zardzewiała
Prawie nigdy nieotwierana

Może być całkowicie pusta
Może być w niej babcina chusta
Może być w niej list od dziadka
Może też być dziecina zabawka

Co by tam nie było?
I tak by nas zachwyciło
I serca uwagę zwróciło
Oczy nam załzawiło

Stara miłość
Ciężko się na świat
Otwiera skrzypi i trzeszczy
Lecz serce zawsze się ucieszy

http://www.youtube.com/watch?v=3X2OI5CjksU

66 739 wyświetleń
1128 tekstów
102 obserwujących
  • M44G

    15 June 2013, 22:01

    Miło mi Asiu. Śpi mocnym i miłym snem.

  • AsiKa

    15 June 2013, 21:58

    Coraz bardziej zachwycasz, niesamowicie.
    Ładny ten wiersz "stara miłość nie rdzewieje"
    Nie warto czasem wchodzić dwa razy do tej samej rzeki , ale czy na pewno?
    Czasem po to by nie żałować, ze nie wykorzystaliśmy szansy jaką nam życie czy ślepy los dał.
    Więc może czasem warto, byle nie przegapić coś nowego bardziej wartościowego
    Pozdrawiam Cię serdecznie i zabieram do siebie, jako perełkę.

  • M44G

    15 June 2013, 18:00

    Dziękuję miło Drga Weroniko.

  • 15 June 2013, 17:53

    ładny :)

  • M44G

    15 June 2013, 16:14

    Miło mi Droga Dorotko. :)