Menu
Gildia Pióra na Patronite

„F jak Miłość ”

Gdy spotkają się dwa serca o temperaturze zera bezwzględnego.

W ten czas trzeba zachować szczególną ostrożność.

By nie doszło do przekroczenia masy krytycznej przyjaźni.

Co spowoduje stopienie reaktora uczuć.

I miłości wybuchu atomowego.

66 745 wyświetleń
1128 tekstów
102 obserwujących
  • M44G

    11 March 2012, 20:57

    Jak widać zdania są podzielone. Ale miło mi że podoba się wiersz Ci. Pozdrawiam i Ja z całego serca.

  • essima

    9 March 2012, 19:24

    zapraszam na prywatny.

  • M44G

    9 March 2012, 19:17

    A wiesz co to są porównania i metafory. Właśnie tutaj mi chodzi o uczucia. Przeczytaj kilka razy zagłąb się w temat. Może zrozumiesz a jak się nie podoba to przecież możesz mi dać minusa i kwita. Jeśli ktoś kto rozumie ten żartobliwy wierszach może to Ci wytłumaczy. Jeśli nie to ja to zrobię jeśli chcesz na prywatnym. Pozdrawiam Cię Serdecznie i życzę miłego wieczoru.

    Ps Tu właśnie chodzi o to że jak spodka się dwóch nie kochanych ludzi to następuję przyjaźń. Takowa przyjaźń może się wzmacniać aż wybuchnie miłością. Dziękuje, odwidzenia i dobranoc.

  • essima

    9 March 2012, 19:07

    miłość jest najdziwniejszą przyczyną ludzkiego życia...podkreślam przyczyną..hm, ,,Marjan" miłość jest jak akademizm czasem, czasem jak nawet demon, ale nie fizyka.... ludzki humanistyczny z resztą umysł nie lubi wiedzieć co dzieje się w jego umyśle podczas zakochania tylko liczyć kwiatki na łące jeśli zrozumiałeś mnie teraz....

  • M44G

    9 March 2012, 19:02

    Czemu ?

  • essima

    9 March 2012, 19:02

    Nie rób tak nigdy więcej

  • M44G

    9 March 2012, 19:01

    Może dlatego że opisałem już miłość jako zadanie matematyczne. Jako roztwór surowicy. A teraz przyrównałem do reakcji jądrowej.

  • essima

    9 March 2012, 18:59

    dlaczego opisałeś miłość w taki sposób????

  • M44G

    9 March 2012, 18:58

    Sandra Czemu?

  • essima

    9 March 2012, 18:53

    gdybym nie miała przy sobie kubka wody zwymiotowałabym