Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ferie 2013

Gdy śniegiem białym pokryte pola i lasy,
Z twarzy gdzieś znikają smutku grymasy.
Świat cały skryty pod koc śnieżnobiały,
Wydaje się lepszy, cichy i jakby ospały.

Ludzie jakby weselsi, choć wciąż zabiegani,
Uśmeichają się nieśmiało do zimowej Pani.
Nawet sikorki skrzydłami machają radośnie,
Ani im myśleć teraz o zielonej wiośnie.

Aby zima nie czuła się w nocy samotnie,
Dzieci bałwana lepią dla niej radośnie.
Oby zrobił tylko dobre wrażenie na niej,
Może dzięki niemu zima dłużej zostanie.

6814 wyświetleń
10 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!