Menu
Gildia Pióra na Patronite

„Marzenie przed najgorszym”

Gdy się tylko bardzo chcę
To marzenia spełniają się

Gdy uśmiech, wiara i nadzieja
Tak oto można spełnić swe marzenia

A gdy już dotrzemy do tych celów
I w naszym życiu nie będzie tyle nerwów

To po czasie dopadnie nas przygnębienie
Bo będzie nam potrzebne nowe marzenie

Lecz w takim szybkim zdobywaniu marzeń
Musimy wziąć jeden szczegół istotny pod uwagę

Bo zdobywanie następnego pragnienia
Może pociągnąć za sobą inne istnienia

I choć jest to dla nas przyjemna sprawa
To może unieszczęśliwiać bliskich nasza zabawa

I gdy będziemy tak biec bez opętania za marzeniami
To nie zauważymy, że coś nie tak z ukochanymi osobami

Aż przyjdzie taka niespodziewana pora
Że uznają nas za wrednego potwora

I żeby wtenczas nie było dla nas za późno
Bo będziemy skazani na upadek na dno

A więc spełniajmy swoje marzenia
I nikt wam marzyć niezabrania

Tylko rozłóżcie sobie to spełnianie na raty
By nie doszło do tragedii i nierosły na was kwiaty

http://www.youtube.com/watch?v=uD7NUS9vdmc

66 688 wyświetleń
1128 tekstów
102 obserwujących
  • M44G

    21 May 2012, 12:36

    Dzięki Arti. Pozdrawiam.

  • Voyage

    21 May 2012, 00:19

    No Marjanie, nawet receptę rozłożyłeś tu na raty..hehe..świetnie napisane !

  • M44G

    20 May 2012, 21:48

    Wzajemnie Agnieszko. I Tobie też życzę miłego wieczoru druga Agnieszko.

  • misiek45

    20 May 2012, 21:16

    Tak,przyznaję że marzenia trzeba rozłozyc na raty bo można się zachłysnąc jak powietrzem ,biorąc za duży oddech.pozdrawiam i miłego wieczoru