Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wędrówka przez siebie

Gdy przepłyniemy już wszystkie wody
naszych lęków
gdy oswoimy pustynię smutku
i zmierzymy się z potworami przeszłości,
gdy przemierzymy ciemność
otchłani upiornych wspomnień,
zwyciężymy siebie, wygramy siebie samych,
na nowo ucząc się smaków życia,
zapachów i odcieni marzeń,
sunąc gładko i z ufnością
po galaktyce utkanej
z chwil przeżytych najpełniej,
po tafli spokojnych myśli,
świadomie, uważnie, w pełni obecni w sobie,
w pełnej pokory i wdzięczności akceptacji życia
i miłości – do siebie, a poprzez nią,
miłości do każdego istnienia.
I wygramy życie, dla nas i dla tych,
którzy zawsze nieprzypadkowo
wychodzą nam w nim na spotkanie.

21 643 wyświetlenia
443 teksty
36 obserwujących
  • krysta

    1 June 2015, 15:58

    ciekawy wiersz z przekazem...pozdrawiam