Menu
Gildia Pióra na Patronite

Bal

Gdy przekroczysz sali próg
i odejdzie każdy wróg
twarze zwrócą się do Ciebie
odnajdą mnie przy boku Twym.

Dumnie krocząc środkiem sali
unikając spojrzeń złych
ściśniesz mocniej moją rękę
i "nie martw się" szepniesz mi.

Delikatnie mnie obejmiesz
popłyniemy w walca rytm.
Dłoń przy dłonie, serce w sercu
i nie liczy się już nikt.

Krucza czerń Twego stroju
z bielą mego zleje się.

Wolnym krokiem
walca tańcząc
zakochamy się

4153 wyświetlenia
23 teksty
2 obserwujących
  • Archangel_Marco

    15 November 2011, 18:31

    Romantyczny utwór... Podoba mi się, i to jak. Ładne rymy, duża doza emocji... Hmm... Naprawdę dobry wiersz. Naprawdę dobry.