Menu
Gildia Pióra na Patronite

Przemijanie (fragment)

J(este)M

J(este)M

gdy powieki będą za ciężkie pojmiesz, co to znaczy być trzciną na wietrze,
gdy oddech będzie zbyt płytki za sobą masz już chwile najlepsze,
gdy ciało stanie się zimne i niebawem popadnie w zgniliznę, bo śmierć przecież nie ma litości
skończysz jak każdy żałośnie, lecz jak nie każdy możesz jeszcze
zaznać radości - możesz, dając coś z siebie dla potomności;

873 wyświetlenia
13 tekstów
0 obserwujących
  • Gaia

    16 December 2012, 11:39

    ambitnie
    a potomność to wie
    lub czegoś chce
    jeszcze