Menu
Gildia Pióra na Patronite

jeśli dom swój masz w niebie

ile razy pokaleczyłeś już palce
wyciągając rękę
i patrząc ludziom w oczy
potknąłeś się o źdźbło prawdy
o sobie

nie skarż się na wysokie progi
nawet gdy podcięto ci skrzydła

a jeśli ciągle nie wierzysz
to nie przestawaj pytać

na niezabliźnione pytania
miłość to najlepsza odpowiedź

137 932 wyświetlenia
1393 teksty
282 obserwujących
  • zapach_bzu

    5 March 2017, 22:39

    Wspaniałe przesłanie płynie z tego wiersza.

  • giulietka

    17 February 2017, 08:35

    Welcome home, Smoku!;))

  • 16 February 2017, 17:30

    No tak, u Ciebie, jak w niebie. :)
    Pozdrawiam. :))

  • giulietka

    15 February 2017, 07:47

    Marku, tę (upewniłam się), ale to nie przez nią. ;)

    Papużko, mam nadzieję, że stamtąd pochodzimy. ;)

  • Papużka

    14 February 2017, 19:27

    ... to niebo jest domem. :)

  • .Rodia

    14 February 2017, 19:14

    To pewnie przez tę kamerkę w telefonie
    Albo tą
    Nie pamiętam

    Hej

  • giulietka

    14 February 2017, 13:20

    celna uwaga panie Raskolnikov, miło Cię widzieć;)

  • .Rodia

    14 February 2017, 13:09

    a jeśli ciągle nie wierzysz
    to nie przestawaj pytać

    Fajne

    m to taka odpowiedz jak Bóg
    Tylko Bóg brzmi autentyczniej

  • giulietka

    14 February 2017, 12:04

    dziękuję M., trudno jest opisać słońce, jaśniejsze od światła dnia, ale staram się:)
    ...ale...czym jest tych parę wersów wobec pięknego wiersza Mirka?
    oczekuję go jutro najlepiej na głównej:)

  • Adnachiel

    14 February 2017, 11:29

    Mirek... Nie przestajesz mnie zadziwiać.
    W prosty sposób wyraziłeś to, co proste nie jest.
    Wzruszyłem się, szczerze i prawdziwie. Doprawdy jest w człowieku moc niezbadana.
    Przepiękny tekst, zasługuje na uznanie wielu.