Menu
Gildia Pióra na Patronite

Schizofrenia

Gdy otwierasz usta,
a nie możesz wypowiedzieć słów
gdy wyciągasz dłoń,
a nie możesz rozprostować pięści

Gdy zaciskasz zęby
i zastyga ci twarz
Zamglone oczy jedynie
zdradzają twój ból

Gdy z każdą łzą
byłeś mniejszy
w oczach tych, co
bliskie miały być

Gdy nicią Adrianny chcesz być
w labiryncie cudzych losów,
a sam dawno zgubiłeś się
w swojej zabłąkanej duszy

Gdy słodyczą chcesz być,
na każdy gorzki dzień,
a jedynie co wypływa
z ciebie to słony żal

Gdy chcesz przytulić,
ciepłą skałą być,
a sam drżysz

Nie chcesz nic już chcieć,
bo rozrywają cię uczucia

http://www.youtube.com/watch?v=eA6tpQS2MAo

103 385 wyświetleń
1203 teksty
141 obserwujących
  • misiek45

    16 November 2013, 19:50

    Interesujący wiersz i temat nie tuzinkowy wart zastanowienia-pozdrawiam:)

  • mistyczna

    12 November 2013, 18:16

    Chcę przytulić
    ciepłą skałą być,
    a wciąż drżę...

    Pięknie, Ty wiesz...

  • szpiek

    8 November 2013, 14:07

    "Zatrzymał mnie ..." - bezcenne,
    "..., a ja chcę iść dalej, ale muszę czekać..." - a mi czegoś mi tu brak, muszę uzupełnić, postaram się szybko ;-)
    "są słowa, których zestawienie naprawdę porusza".- dzięki ;-)

  • sprajtka

    1 November 2013, 13:07

    Zatrzymał mnie...