Menu
Gildia Pióra na Patronite

Sierpniowy

gdy na płycie nagrobnej
moje imię przeczytasz
płaskorzeźbione

żałoba niech barw świata
płótnem kiru ci nie zasłania

bo wiatr-harfiarz
zetrze z niej
płatki więdnące

i tylko kwiaty
z rosy niedoschnięte

ozdabiać mi będą
bramy biblijnych ogrodów

101 612 wyświetleń
954 teksty
266 obserwujących
  • Adnachiel

    19 August 2016, 18:30

    Onejko, czasem trzeba wysnuć to i owo na temat własny :)

    M., moje jedno "dziękuję" to bardzo mało.
    A jestem Ci tak wdzięczny, za zamyślenie, za zadumę.
    Za każdą literę, którą napisałaś dla mnie.

    MyArczi, nie znam się na braku słów :)
    Ale uznam, że to dobry... omen :)

    Pozdrawiam Was serdecznie i do zobaczenia przy kolejnej... cytatowej spowiedzi, hehe :D
    Mam dziś mszalny nastrój, nie wiem dlaczego, musicie mi to wybaczyć :))

  • MyArczi

    19 August 2016, 13:28

    "kwiaty z rosy niedoschnięte"
    brak mi słów:)

  • giulietka

    19 August 2016, 12:14

    Długo myślałam, co mogę tutaj napisać.
    Jeden wiersz, tysiące wzruszeń, ocean wspomnień.
    Ty jeden umiałeś pokazać mi drugą stronę niebieskiej kurtyny.
    W tym wierszu zawarłeś wszystkie kolory duszy, które mienią się w rajskich ogrodach.

  • onejka

    18 August 2016, 22:14

    Obrachunkowy ? lubię refleksję nad samym sobą...
    :)