Menu
Gildia Pióra na Patronite

z modlitw najważniejsza

gdy nadziei gaśnie słońce
i już sił do walki brak
ręce składam swe nabożnie
słów szukając w prośbach mych

i wciąż usta moje milczą
nie znajdując strof temu godnych
chociaż serce podpowiada
te najprostsze "Ojcze Nasz"

wiele dróg przebytych z mozołem
i dni szarych bez radości
a te strofy niezmiennie trwałe
bo z miłości darowane

wiec posłucham serca westchnień
ono przecież najlepiej wie
i z wiarą powtórzę jak nasi ojcowie
"Ojcze Nasz, któryś jest w niebie ..."

159 517 wyświetleń
1079 tekstów
54 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!