Menu
Gildia Pióra na Patronite

* * *

Misaki

Misaki

Gdy mój Anioł łaskawie spojrzy na mnie i przychyli się do naszego spotkania tam, pozwól, mój miły Panie utonąć mi w Swych ramionach.

Pozwól choć przez chwilę poczuć, że Ty romantyku naszych czasów, nie straciłeś nadzieji w miłość, którą ja zgubiłam.

Pozwól zapomnieć o tym co było, lecz być nigdy nieprzestanie, o świecie ludzi zamkniętych na piękno, które my widzimy.

Piękno ukryte za kotarą kłamstwa i pośpiechu cywilizacji, skutkujące w wojnach, w których może dane mi będzie uczestniczyć.

Pozwól zapomnieć o Śmierci, która kiedyś zabierze mnie ze sobą po za granice istniejącego świata.

Mój jasnowłosy Aniele w zbroi rycerza z czerwoną różą w ręku zamiast miecza.

Aniele nadziei, tak marnej jak mój żywot, pozwól zaznać mi spokoju w Swych ramionach.

1567 wyświetleń
13 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!