Menu
Gildia Pióra na Patronite

Miecz

Gdy kowal chce wykuć błyszczący miecz
Odpowiednią temperaturę żaru musi mieć
By to osiągnąć każe czeladnikowi miechem dąć
Następnie kowal odpowiedni metal musi wziąć
Wsadzić żelastwo w ten piekielny żar
Ta czynność sprawia, że miękka zrobi się stal
Ale i też uczeń musi uważać
By metal nie zaczął się w płyn przeistaczać
Gdy już kawałek żelastwa świeci mocniej od słońca
To znaczy, że stal jest odpowiednio gorąca
Od tego momentu kowal już chce spokoju a nie zamętu
By w skupieniu stworzył wspaniałe ostrze a nie garść prętów

66 739 wyświetleń
1128 tekstów
102 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!