Menu
Gildia Pióra na Patronite

Sen(nie )

Gdyby tak każdy z nas
Mógłby pochwycić i zatrzymać czas

Choć zapewne to trudne do zrobienia
Nie w śnie, gdy nad nami władze sprawują marzenia

Wyobrazić sobie tu i teraz
Że do słoika pochwyciliśmy czas

Tak jak lepidopterolog swoje motyle
Tak i my za gablotą czas nabijamy na szpilę

Na początku czas wyrywa się nam
Biegnie uciekając jak zawsze gdzieś tam

Nagle dopadamy go robimy zdecydowany ruch szpilą
I przebijamy jednocześnie zatrzymujemy c

66 739 wyświetleń
1128 tekstów
102 obserwujących
  • M44G

    25 January 2012, 14:10

    Miło mi, ze tak uważasz.

  • Inel

    25 January 2012, 09:13

    Wiersz genialny ;) Nic dodać, nic ująć ;) Obraz czasu, nakłuwanego na szpile "dreszczogenny" ;)
    Pozdrawiam, M. ;)