Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nie kończmy tego dnia...

Gdybyś wiedział
nie uwierzył byś
w taką miłość
praktykowaną jedynie w snach
platoniczną
co lśni w słońcu
czystym złotem
pulsuje szkarłatną żyłą
pośrodku policzka łza.

Gdybyś tylko wiedział
była bym niczym rzeka
z potokiem słów
i tamą z ludzkich ram
Byłbyś jedynie przez chwilę
niczym iskra w mroku
wskazujesz mi drogę
błądzę
za duo ran

Gdybyś wiedział
czy byś mnie pokochał?
Niewiedza
już kończę
błogi umysłu stan.

Gdybyś wiedział...
Nie było by miłości
były by plotki
domysły
potępienie
Nie kończmy tego dnia..

9696 wyświetleń
41 tekstów
1 obserwujący
  • M44G

    23 July 2014, 22:27

    Bardzo ładnie Miłej nocy życzę.