Menu
Gildia Pióra na Patronite

Efekt motyla

Gdybym wiedział ile dni miała przeszłość
wskazówek obliczyć czas działania
zakneblował bym się na wieczność
z dala od innych szemrania
od spojrzeń nagminnych
szkoda czasu marnować
zamknął bym się na wieczność
miał gdzieś całą sprzeczność
siedziałbym w skrytce
jak za dziecka czasu

Bawiłbym się w kołysce
sterując wskazówkami
nie śmiał się za plecami
schodząc w przeszłość cukierkową
kiedy to największym problemem była
jedynka za pracę domową
czy zdążę na obiad
i że zupa była zbyt gorąca
wrócić w przeszłość
i zrobić krok do przodu
efektem motyla
i życie jak z miodu

9954 wyświetlenia
169 tekstów
19 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!