Menu
Gildia Pióra na Patronite

Mojemu powodowi do życia...

Gdybym tylko dużą kasę miał,
55 cudnych róż bym Ci dał.
Za to że jesteś - 11 róż herbacianych,
Że właśnie taka jesteś - 11 róż białych,
Że kochasz mnie - 11 róż bordowych,
Że kochać Cię mogę - 11 róż czerwonych.
Ostatnie zaś - ich kolor jest bez znaczenia,
Te zaś za wspólne sny, chwile i marzenia.

Jednak nie mam tak bogatej floty,
Nie wytrzepię z rękawa, nie wytrzeszę z brody.
Dlatego dam Ci tylko tę kartkę całą
i jedną jedyną różyczkę małą.
I powiem jeszcze o czym nocami śnię.
Byś wzięła w pieczę życie i serce me.

173 202 wyświetlenia
2656 tekstów
247 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!