Menu
Gildia Pióra na Patronite

Gdybym mógł

Gdybym mógł
spisałbym swoją duszę
na suchych kartkach zeszytu
byłyby one
czarniejsze niż atrament
potem
niby przypadkiem
wrzuciłbym je do ognia
który pozbawiłby mnie
tych wszystkich
myśli.

Gdybym mógł
spaliłbym swoją duszę
i może wtedy
zacząłbym wreszcie wszystko
od początku
tak jak należy.

1713 wyświetleń
20 tekstów
2 obserwujących
  • obca...**

    26 November 2011, 23:40

    Mam doła ; Szukam wiersza, który opisałby to co czuję. Twój pasuje idealnie. Dziękuję...

  • giulietka

    26 November 2011, 22:45

    Ten ogień jest życiem, nie stosem...