Menu
Gildia Pióra na Patronite

Gdybym miała poświęcić życie
pogoni,
wyrwać korzenie zdrad.
Uczepiłabym się Diabelskiej dłoni.
Chciałabym...
zbeszcześcić TEN świat.

Wtedy Twe dłonie
moj Ojcze,
spoczęłyby na mej piersi.
Odór z Twych ust
i jej zapach
znikłyby z mojej pamięci.

Palce wplecione we włosy,
zapomniałyby o sile policzka.
Żeber nie łamałyby pięści.
Pamiętałabym dzień,
gdy za oknem,
zakwitła (nam) śliwka.

Jeszcze gdyby Twe oczy...
zapragnęły wyszeptać
Maleńka, wybacz mi

Dałabym Ci szansę,
nie policzyłabym Twych dni.

7869 wyświetleń
84 teksty
52 obserwujących
  • WilceeQ`

    19 October 2016, 15:07

    Mmm... W świecie takich wyborów, śmiesznie używać słowa "nadzieja". Ciesze się, że sam wiersz przypadł Ci do gustu.

  • scorpion

    19 October 2016, 09:21

    Wróciłem na chwilę. Chyba mam jednak nadzieję, że nie uczepisz się takiej dłoni...

  • scorpion

    14 October 2016, 09:03

    Oniemiałem... Mroczno tu, ale jak pięknie. Cudowny duet.