Menu
Gildia Pióra na Patronite

chciałem tylko...

„Gdybym dniem był tak odważny jak nocą
Pukałbym co rano do Twych drzwi”

Chciałem tylko otworzyć usta
Nic więcej
O nic nie prosiłem
Nie wołałem

Byłaś głucha…

Chciałem tylko by serce me
Złapało oddech
By sznury puściły
By dusza spokojnie w nocy śniła

Płakałem…

Za każdym razem gdy rankiem
Budziłem się z zaciśniętą dłonią
I zakrwawionymi palcami
Gdy paznokcie drążyły
Blizny na oparciu lóżka

Chciałem odejść…

Kiedy prosiłem Boga
By zabrał mnie ku sobie
Czasem..
Rzadko..
Pewnie się bałem..

Próbowałem oddychać…

Przez zaciśnięte usta
Gdy wargi opływały
Słonym smakiem oczu
Zaszklonymi od łez

Chciałem wstać z kolan…

Tylko brak sił.

http://www.youtube.com/watch?v=hLQl3WQQoQ0

16 294 wyświetlenia
237 tekstów
71 obserwujących
  • Insomniaa

    8 August 2012, 19:54

    niesamowite.

  • zugimihau

    20 June 2012, 21:19

    czysty stan duszy..;) dziękuję Wam;]

  • PaTT

    20 June 2012, 19:12

    Niesamowite ! :)

  • annak

    20 June 2012, 17:05

    b.smutny, ale ładnie ten smutek w wierszu oddany...

  • eskimoska86

    20 June 2012, 07:57

    piękny...

  • zugimihau

    20 June 2012, 07:43

    nie spodziewałem się pozytywnej oceny od Was..:) zlepek myśli późną nocą..kapiących z serca przy chłodnej herbacie..no ale podobno najpiękniej serce.;) dziękuję. nawet nie wiecie jak mi pomagacie że potraficie słuchać.

  • motylek96

    20 June 2012, 07:28

    chwyta za duszę i zaciska palce na niej, brak tchu..

  • zugimihau

    20 June 2012, 07:18

    dziękuje;] miło że zaglądacie;]

  • Efemeryda60

    20 June 2012, 01:15

    Wzruszający wiersz.