Menu
Gildia Pióra na Patronite

Czas niedokonany

gdyby ktoś wysupłać mnie mógł
z jedwabnego kokonu milczenia
gdyby słowa mogły znów dotrzeć
tam gdzie sercu najbliżej

może biegałabym boso po łące
z nitkami babiego lata na skroniach
może stąpając niepewnie po ziemi
uwierzyłabym że umiem latać

ale dziś
zdjęte z krzyża ramiona
tak trudno dopasować do skrzydeł

137 610 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • giulietka

    4 October 2014, 10:44

    :))
    Jesteś wyjątkowo przebiegłym smokiem, Art,
    fakt, tak mi jeszcze nikt nie mówił, ale podoba mi się;)

  • 25 September 2014, 21:01

    Hej Madzik Woman (Madź już tu woła do Ciebie zbyt wielu :P )
    Zasmuciłas mnie tą ostatnią pozycją... :( ale ponoć ostani będą piersiami. ;)
    Miłego wieczorku. :)

  • giulietka

    25 September 2014, 19:52

    Aniu, Natalko, Michale, Mirku,Arti... Dziekuje za refleksje, usmiech, obecnosc. Bywam coraz rzadziej, ale jak wroce napisze od serca.pozdr.

  • fyrfle

    24 September 2014, 15:41

    Dobrze to zauważyłaś, że nie mamy czasu na rozmowy, wpadamy tylko, szybki rzut oka na tekst, szybka opinia, lub zdawkowe:świetny tekst, cudny wiersz, jestes jak zwykle w doskonałej formie, itp,itd, a ten czas jest nie dokonany własnie przez to, bo pragnie by się nim dłużej cieszyć, bo to piękne strofy, którym warto wykraść babie lato na długie listpoadowe wieczory i grudniowe nadzieje na to że sie urodzi faktycznie miłość, przyjaźń, dobro w działaniu dla wspólnego dobra, pozbawione interesowności, by ramiona nie wisiały na krzyżu, a były rozpstarte do kochania, do utulenia ciepła, które sobie powinnismy dawać zamiast krzyża...

  • 22 September 2014, 23:01

    Madź, chciałbym rzec, że... pierniczysz, ale... nie mogę... tak pięknie to robisz. :)
    Ślicznie okropny wiersz.
    Dobranoc. :)

  • Lacrimas

    27 August 2014, 20:57

    ale dziś
    zdjęte z krzyża ramiona
    tak trudno dopasować do skrzydeł

    Najlepsze.

  • 27 August 2014, 19:37

    Świetny , potrafi zatrzymać pomimo depresyjnej nutki w podtekście
    , a może właśnie dlatego
    Pozdrawiam

  • Pechowa_

    27 August 2014, 18:36

    Przepiękny wiersz... u Ciebie zawsze mogę liczyć na coś wyjątkowego...

  • giulietka

    27 August 2014, 14:28

    Agnieszko, nie wiem czy zasługuję na takie komentarze, ale na pewno bardzo jestem za nie wdzięczna, zwłaszcza Tobie. Pozdrawiam.
    Mirku, chętnie, jak tylko znajdę więcej czasu na rozmowy tutaj.

    Adaś, dziękuję, Ty wiesz jak takie słowa potrafią podnosić...

    Adnachiel, gdy pusto wewnątrz, trudno pisać wiersze.

    Dziękuję jeszcze raz Wszystkim za opinie i pozdrawiam resztkami letniego słońca.

  • Adnachiel

    27 August 2014, 13:54

    Nie mogłem się doczekać. Ale warto było...
    Przepiękny, zachwycający wiersz napisałaś.
    Pełen jest treści i znaczeń.
    Dziękuję.