Menu
Gildia Pióra na Patronite

Gdyby świat mógł stać się lepszy...

Gdyby kiedyś zlikwidować wszystkie armie świata
Nikt by nie walczył, nikt by nie płakał.
Gdyby zamiast ekonomii ważny stał się człowiek
Nie byłoby głodu, nie byłoby wojen.
Gdyby zmniejszyć podział na tych biednych i bogatych
By każdy mógł poczuć, że jest coś warty.
Gdyby religijne przesądy znikły raz na zawsze
By świat stał się wolny od wypaczeń...

Gdyby godność i szacunek dane były wszystkim
By cieszyć się życiem bez nienawiści.
Gdyby rozum i rozsądek mogły rządzić światem
By ludzkość przetrwała bez zbędnych zniszczeń.
Gdyby większość uwierzyła, że wszystko można zmienić
Wciąż nie jest za późno, by to uczynić.
Wygramy lepszą przyszłość tylko gdy będziemy razem
Inaczej zginiemy za krajobrazem...

Gdyby ten świat mógł lepszym być
By każdy z nas mógł godnie żyć...

Gdyby ten świat mógł lepszym być
Bo każdy z nas ma prawo żyć...

1094 wyświetlenia
5 tekstów
3 obserwujących
  • Cris

    9 December 2015, 19:42

    ...nutka mogłaby być bezpośrednio pod tekstem widoczna i jednocześnie przesłuchana z wierszem...

  • Krisso

    9 December 2015, 19:30

    Jestem zachwycony wierszem i piosenką ;))))))
    Brawa dla ciebie kolorowy ;))))))

  • Szary Człowiek

    28 November 2015, 15:25

    Wersja słowno-muzyczna tego tekstu własnego autorstwa.

    https://www.youtube.com/watch?v=IXNzAjqD5cQ

    Video IXNzAjqD5cQ
  • Szary Człowiek

    27 November 2015, 22:44

    Dziękuję Cris. Przyszłość jest w naszych rękach i tylko od nas zależy jaka ona będzie...
    Również pozdrawiam.

  • Cris

    27 November 2015, 21:54

    Gdybanie- człowiek wciąż szuka zmian w ten sposób ''ważny stał się''...
    choć wiersz brzmi ciekawie.
    ...wszystko ma swoje miejsce...tak było, jest i tak będzie...
    Pozdrawiam.

  • Szary Człowiek

    27 November 2015, 19:49

    Dziękuję Kochanie :* Ty też Jesteś dla mnie Całym Światem

  • Thebestkasiaa

    27 November 2015, 19:45

    Każdy Ma Taki Świat, Jaki Widzą Jego Oczy.... Świat Jest Zły I Jeszcze Mu Się To Ułatwia....Jest Na Świecie Taki Rodzaj Smutku, Którego Nie Można Wyrazić Łzami. Nie Można Go Nikomu Wytłumaczyć. Nie Mogąc Przybrać Żadnego Kształtu, Osiada Ciasno Na Dnie Serca Jak Śnieg Podczas Bezwietrznej Nocy.....Świat Jest Sceną Tylko Sztuka Jest Źle Obsadzona ....Jeżeli Chcemy Idealnego Świata Musimy Pozbyć Się Ludzi … Spotkać Ludzi, Którzy Czują To Samo Co My I Tak Samo Odbierają Świat - To Największe Szczęście Na Ziemi… Miłość Zmienia Oblicze Świata, A Świat Zorganizowany Przez Miłość Zmienia Nas Samych…

    Być Może Dla Świata Jesteś Tylko Człowiekiem, Ale Dla Niektórych Ludzi Jesteś Całym Światem...
    Moje Kochanie :*