Menu
Gildia Pióra na Patronite

"Gdyby"

Gdyby jutro miało zniknąć,
Powiedziałabym, że mi zależy.
Gdybym miała miesiąc życia,
Wmawiałabym ludziom, że nie w rozsądku miłość leży.
Gdybym znała sekret życia,
Ujawniłabym go Tobie.
Gdybym wiedziała, że jesteś mi pisany...
(Pokochałabym?) Nie, tego nie zrobię.

Gdybyś wiedział, że umieram,
Dałbyś mi radość i uczucie?
Gdybyś wiedział, że odejdę,
Sprawiłbyś, że me serce poczuje lekkie ukłucie?
Gdybyś czuł, że jestem Ci pisana,
Czy nadszedłby dzień, w którym padłbyś przede mną na kolana?

Może gdybyś wiedział tylko jedno...
Czy jestem gwiazdą, przy której inne bledną?

14 539 wyświetleń
204 teksty
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!