Menu
Gildia Pióra na Patronite

Tylko jedną kózkę

Gdyby choć kózka była
Lub na kury pozwolenie dali
Krowa to byłby luksus
Ale nie wolno
Nie lzia
Bo zabiorą i wsadzą
A matka z ojcem przepadną
A one same
Zostaną
Gdyby dali tą kozę
Jedną jedyną
To Kazio by nie umarł
Nikt by nie chorował
Widać taka nasza dola
Z wyroku Judasza
Żyda sekretarza
By umrzeć
By pamięć o nas
Przepadła
Ani żyć ani uciec
Tylko umrzeć

By przetrwać człowiek nie potrzebuje zbyt wiele, wystarczy koza , kura , trochę pola na ziemniaki lub krowa .
Eksterminacja w Rosji sowieckiej polegała na głodzie . To za pomocą głodu podporządkowywano lub uśmiercano miliony.
Ze względu na pomięć po pomordowanych powinno powstać prawo do posiadania bez zezwoleń ani opodatkowania jednej krowy, kozy, pół ha pola , i dziesięciu kur. Przepis zapewne kontrowersyjny we współczesnych czasach ale powinien powstać ze względu na nieobliczalną postawę biurokratów UE oraz oderwania od rzeczywistości.
Dodać należy iż w zbrodniach w Rosji Sowieckiej kluczową role odegrali Żydzi. To oni jeszcze przed Hitlerem tworzyli obozy koncentracyjne w których ginęły miliony. Holokaust zaczął się wcześniej niż sądzi się obecnie.
Lewicowe poglądy uśmierciły , upokorzyły oraz wypaczyły dziesiątki milionów ludzi a w skali świata setki .
Ruchy oraz partie lewicowe powinny być pod wnikliwą kontrolą i przykładnie pacyfikowane

76 451 wyświetleń
1011 tekstów
15 obserwujących
  • RozaR

    7 August 2017, 00:42

    To niech tak zostanie

  • nicola-57

    6 August 2017, 21:15

    czytałam wszystkie Twoje teksty, odpowiedziałam Ci na nie o 17:58, bardzo czytelnie.

    łatwo pisać, trudniej umierać. Zauważ, że nie poświęciłam moim najbliższym ni jednego wiersza... Oni wiersze pisali krwią.
    Nie wypada mi pisać o nich piórem. Wiem jedno, mam kochać i o miłość walczyć, żeby po nich nie musieli ginąć następni.
    I tyle chcę Ci rzec tani, portalowy "bochaterze" i rzekomy patrioto.

  • RozaR

    6 August 2017, 20:44

    Nikolu ja piszę jak nie można było mieć nawet kury w CCCP . Tak zmarło ok 10 mil ludzi .
    A emocje negatywne powinny być - bo są kur.a natyralnym odruchem - potrzebnym i stosownym .
    Tak samo gdy ktoś cię kopnie w cztery litery to się wku....sz.

  • nicola-57

    6 August 2017, 17:58

    Ten tekst może być nieodpowiedni dla niektórych czytelników.
  • piórem2

    6 August 2017, 17:26

    Popieram. Tylko bez rozlewu krwi się nie da?