Menu
Gildia Pióra na Patronite

kilka miniatur o miłości

"Ganges"
w Gangesie mej duszy
obmywam serce swe obumarłe
z kurzu dni niebyłych
igraszki bogów pradawnych
co losem naszym władają

"oczy"
zielenią twych oczu
świat bym chciał zabarwić
by znów jak dawniej
uśmiech szczery przywołać
nie patrząc w niebo bez gwiazd
spływające łzawymi kroplami

"pustka"
bez fałszu istnienia
ciągłej gry na pokaz
chciałbym rękę wyciągnąć
nie znajdując tam
pustki

159 503 wyświetlenia
1079 tekstów
54 obserwujących
  • słoneczniki

    2 May 2013, 11:16

    Intrygujące

  • czarna mamba

    2 May 2013, 08:10

    :)))))))))))))))))))
    :)))))))))))))))))))