Menu
Gildia Pióra na Patronite

czy ...

fałszywi przyjaciele
westchnienia bez miłości
życie na piedestale
zbudowanym z obłudy i fałszu
by swoim ja
płakać w pustce czterech ścian

czy wiesz ?
jak smakuje czerstwy chleb
zmoczony słonymi kroplami ?
gdzie są oni
piewcy twych wielkich zalet ?
jak to jest
szukać wytchnienia w mroku
cmentarnej alejki pod gwiazdami ?

śmiejesz się ...
mówiąc że ciebie to nie dotyczy
nie bierzesz udziału w gonitwie szczurów
kłamstwem szukasz alibi
dla własnego sumienia

gdzie jesteś ?
spojrzyj w labirynt serca !

ja wiem ...

to nie dotyczy ciebie ...

ja wiem ...
to ja siedzę na ruinach ...

ale ja wiem ...

159 516 wyświetleń
1079 tekstów
54 obserwujących
  • czarna mamba

    20 November 2013, 19:39

    wiersz niesamowity :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))