Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nędzne dziecko namiętności

Fala miłości.
Fala radości.
Odpływam w nicości.
Nie ma namiętności.

Słońcem kochana,
Księżycem wołana,
ciszą zalana:
"Sama. Sama."

Tonąc w ciemności,
nie szukam jasności.
Puste wnętrzności?
Tak, namiętności.

"Cierpieniu" oddana.
"Cierpieniem" zabijana.
Radości! Ratowana!
Lecz sama twa dama.

2740 wyświetleń
31 tekstów
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!