Menu
Gildia Pióra na Patronite

Opadły już dawno liście
niebo nieprzerwanie łka
chłodny wiatr nuci melodię
którą wymyślił smutny czas
ptaszę wzleciało w zimną noc
wyblakłe gwiazdy straciły blask
księżyc przepadł w chmurach
nie został po nim nawet ślad
nostalgia wkrada się w serce
nieodzowny detal jesiennych chwil
i to jest wielce smutne
jednak w tym…
…cały urok tkwi

12 888 wyświetleń
179 tekstów
9 obserwujących
  • mill

    11 December 2015, 21:34

    ...śliczny wiersz,.....