Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zielone kapelusze

Dziwne
odkąd otworzyli ekskluzywny sklep
pod ratuszem
widzę cię niemal codziennie
jak przychodzisz
i przymierzasz zielone kapelusze…
odwracasz się w moją stronę
i wzrokiem pytasz
czy może być ten ?
jakby moje oczy były wyrocznią
albo lustrem…
i wybierasz zawsze
według mojego gustu…
a gdy wychodzisz
odwracasz się w moją stronę
jeszcze raz
i uśmiechasz się prześlicznie
wdzięczna za pomoc
w dokonaniu właściwego wyboru…

ulubionej poetce...

190 654 wyświetlenia
1575 tekstów
600 obserwujących
  • 5 December 2012, 19:15

    Kaś nie dowierza, że ten i tamte to dla niej?
    Czytam...

  • słoneczniki

    4 December 2012, 12:16

    Wiersz, który pokazuje piękno codzienności...

  • Gaia

    4 December 2012, 11:39

    Wiem, ze tu już byłam. Ale przyszłam raz jeszcze. By poodychać poezją....
    Od razu lepiej.. i jeszcze nutkę dorzucę :)
    http://www.youtube.com/watch?v=MwFfs4IFj24

    Video MwFfs4IFj24
  • Gaia

    4 December 2012, 10:52

    Piękny w klimacie. I jak tu nie rozpływać się nad poezją. Szczególnie taką.
    Gratuluję Gerardzie. Oraz bohaterce wiersza. Zobaczyłam ją w tym kapeluszu. I fakt. Do twarzy jej w zielonym. Choć się czasem broni... zupełnie niepotrzebnie ;))