Menu
Gildia Pióra na Patronite

wrzeciono

dziwną gorycz mam w ustach
gdy znikasz mi z powiek
i to ukłucie boli trochę bardziej
po snach
co kołyszą w nas niebo

i tak cicho we mnie
gdy odchodzisz
z moją duszą na ramieniu
bez serca
bezdrożami uśpionego królestwa
po uczuć
kamiennych schodach

137 610 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • mill

    13 June 2015, 08:10

    ...ładny....pozdrawiam ;)....

  • krysta

    5 March 2015, 16:18

    zatrzymał mnie - piękny wiersz.
    pozdrawiam ;)

  • Malusia_035

    5 March 2015, 13:31

    tęskny ale bardzo ładnie napisany

    Pozdrawiam :))

  • onejka

    5 March 2015, 12:29

    czasem trudno wyrazić słowami co się czuje... prawdziwe wrzeciono,
    pozdrawiam :)

  • giulietka

    5 March 2015, 11:22

    Mnie tak sobie, ale tym bardziej dziękuję, Magdaleno;)

  • solus.amor

    5 March 2015, 11:20

    Podoba mi się...
    Jest bardzo dobry, pozdrawiam cieplutko :)