Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wielka tęsknota

Dziś znowu w moje myśli przyszłaś
i znowu popłynęły łzy
przed oczy powróciła przeszłość
tamtych cudownych dni...
Gdy byłam dzieckiem
tuliłaś mnie do piersi
uczyłaś chodzić
pokazałaś świat...
A gdy choroba
w swe szpony mnie wzięła
wtedy płakałaś
tuliłaś mą twarz...
Kiedy dorosłam
odeszłaś na zawsze
zgasłaś jak gwiazda
na błękitnym niebie...
Zabrałaś wszystko
co przez lata dałaś
a mnie smutek i tęsknota
po Tobie została...
Dziś znowu w moje myśli przyszłaś
będziesz powracać niczym sen
i z oczu będziesz łzy wyciskać
bo nie przestanę kochać Cię...

- dedykowane
mojej Babci

3626 wyświetleń
29 tekstów
7 obserwujących
  • atina-beata

    4 November 2011, 19:20

    Dziękuję Ci Gerardzie.

  • Seneka 18

    4 November 2011, 18:54

    Dobrzy,ukochani ludzie nie odchodzą...oni mieszkają w naszych sercach...są z nami w chwilach zwątpienia...zawsze...
    Zamknij oczy w smutną noc i pomyśl...a poczujesz ciepłą dłoń w swojej dłoni...i nic to,że nie zobaczysz...przecież tego co najważniejsze nie widać...
    Piękny,ciepły wiersz...lubię takie,bo napisany jest przez wdzięczne serce...

  • czarnulkaa

    12 October 2011, 23:28

    moja też zgasła za szybko i tak nagle.... :( ostatni uścisk dłoni pozostanie ze mną do końca życia ;(

  • Gosia86rtk

    12 October 2011, 20:22

    Wzruszyłam się. Tak wiele tu emocji.

  • atina-beata

    12 October 2011, 19:22

    Dziękuję.
    Babcia była dla mnie szczególną osobą.

  • marka

    12 October 2011, 19:20

    Wiersz ładnie zrymowany i zbudowany, ale ważniejszy od tego jest jego przekaz i zawarte emocje.
    Piękny i smutny.
    Trafi do każdego, bo każdy stracił kogoś bliskiego.