Menu
Gildia Pióra na Patronite

Tajemna mowa

Dziś wokół Ciebie owinę się bluszczem,
Otoczę, osłonię, zostanę nim uschnę.
Zapachem gardenii otulę Cię Miły,
Niech on Cię upoi, byś stał się prawdziwy.
Różowe goździki czarnuszką przystroję,
Z porzeczką, truskawką postawię na stole.
Nakarmię poziomką Twe usta namiętne
I chodźmy na spacer, w powietrzu czuć miętę.
Tak było, że wiosną, gdzie szumiały trzciny
Zrywałeś stokrotki, pięciornik prawdziwy.
Choć pewnie ich nazwy do dziś nie pamiętasz,
To wiesz, że wciąż była w nich magia zamknięta.
Posiałam nasturcje, nagietki przed domem
I pośród lebiody ich główki wzniesione,
Heliotrop w kontraście dodaje im blasku
Nie jesteś, nie będziesz żył dłużej w potrzasku.

/Joanna/

63 521 wyświetleń
347 tekstów
60 obserwujących
  • Queyk

    7 March 2013, 15:54

    no to wiosna idzie :)

  • Nutka67

    7 March 2013, 00:35

    Dziękuję Agnieszko. Pozdrawiam wiosennie.

  • misiek45

    7 March 2013, 00:15

    Joasiu ależ u Ciebie przepych kolorów barwnego kwiecia i smak owoców prawie wyczuwalny ,śliczny wiersz -pozdrawiam miło na dobranoc:)