Menu
Gildia Pióra na Patronite

KINO

Dziś w kinie pełno samotnych ludzi
Patrzy na ekran marzenia budzi,
Karmi się nimi na długie chwile,
Może wieczorem już będzie milej.

Kiedyś do kina chodziły pary,
Patrzyły w ekran, widziały czary.
Potem te czary wdrażały w życie,
By żyć lżej było chwilą w zachwycie.

Weź mnie za rękę, zabierz do kina,
Niech na ekranie magiczna chwila,
A ja oparta na Twym ramieniu,
Jak gwiazda filmu i już nie w cieniu…

/Joanna/

63 495 wyświetleń
347 tekstów
60 obserwujących
  • Nutka67

    8 May 2013, 10:04

    Dziękuję Kochani.
    Bardzo mi miło, że przypadł Wam do gustu. Wszelkie "kradziejstwa" łaskoczą moją próżność.
    Pozdrawiam gorąco.

  • Julka 10

    7 May 2013, 23:02

    będąc jego miłością nigdy nie będziesz w cieniu i bardziej niż ta gwiazda...zalśnisz na jego ramieniu ;)

    Joasiu...miło Cię znowu czytać ;))

  • Nutka67

    7 May 2013, 21:29

    A teraz do kina chodzimy sami...
    Dziękuję Wam bardzo Kochani.
    Pozdrawiam.

  • marka

    7 May 2013, 21:25

    Piękne, no i jakie prawdziwe...

  • krysta

    7 May 2013, 21:20

    Bardzo ładny wiersz...wspomnienia przywołał...
    pozdrawiam :)

  • misiek45

    7 May 2013, 21:18

    Bardzo ładnie napisałaś Joasiu o tym kinie,świetny wiersz-pozdrawiam miło:)