Menu
Gildia Pióra na Patronite

Dante

spłynęła kropelka
na stół
wypaliła dziurę
w dół
do ziemi
do skały
do piekła
i wyszły z niej mary
najdziksze demony
najgorsze kreatury
potworne maszkary
złe duchy
kostuchy
i siły zyskały

tańczą wokoło
krzyżem znaczą mi czoło
kwadratem znaczą mi dłonie
gwiazdami zdobią skronie

Dym kłębi się w gorącej wrzawie
włosy mi spala pożoga
a jeśli ognia nie strawię
a jeśli runie podłoga
a jeśli z nimi zatańczę
rozpieści mnie żar w ciemnościach
jeść będę z nimi szarańczę
nago się czołgać po kościach

gdy spojrzysz na mnie teraz
i krzykniesz, żebym przestała
zaszczekam głosem Cerbera
jak kozioł będę się śmiała

lecz szepczą słodko demony
że nie zobaczysz tego
do piekła byś ze mną nie poszedł
nie dla mnie
włos z głowy
Dantego

9174 wyświetlenia
123 teksty
5 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!