Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wśród Aniołów Samotnie.

Dziś
to chyba umrę
i tam, na Górze
opowiem aniołom
że na nic ich starania

Opowiem im
że przecież
sam pójdę

A skoro już nie umieram
każdego dnia
co tydzień tylko
co miesiąc
to jutro
może za rok umrę?

Schowajcie bicze swe
i krzyże
i liny
schowajcie miłości utracone
i te niedoszłe

Ja sam przecież pójdę
bez was
i bez nikogo

Więc schowajcie
bicze
krzyże
liny
sam umrę

81 587 wyświetleń
826 tekstów
102 obserwujących
  • Kamil Borkowski

    5 September 2014, 23:48

    o...

  • Naja

    28 May 2014, 20:26

    Podoba mi się przekaz :-)

    Niezależnie od "wszystkiego", ostatecznie pozostaniemy sami...

  • onejka

    28 May 2014, 14:58

    Takie teraz anioły...anielskie

  • Papużka

    27 May 2014, 13:11

    Bardzo dobre strofu... wyróżnis się.

  • RozaR

    27 May 2014, 09:11

    Bujasz wśród aniołów
    Gdzież ci ziemskie mechanizmy ?