Menu
Gildia Pióra na Patronite

Szczęśliwy Biedronek

Dziś szczęśliwy jest Biedronek,
bowiem Maję ma za żonę.
Z nim swe życie, a nie z Guciem,
pszczółka łączy swe uczucie.

Miłość różne figle płata,
zwłaszcza gdy w obłokach lata
ktoś, kto często śni i marzy
i sympatią kogoś darzy
tak, jak truteń Gucio Maję.

Przyjaźń jednak pozostaje,
więc niech się nie martwią dzieci.
Z Guciem Maja znów poleci.
Choć Biedronka już jest żoną,
ukochaną, upragnioną,
przyjacielem Gucia Maja
już na zawsze pozostanie
w naszych myślach, wyobraźni
oraz w kinie na ekranie.

27 stycznia 2011

8960 wyświetleń
33 teksty
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!