Menu
Gildia Pióra na Patronite

Imaginacje jesienne

dziś
szare niebo
przymknęło oczy chmur
i zerka niepewnie
w moją stronę

wyciskam ostatnie krople deszczu

jeszcze nie czas

krzyż wlokę za ucho
przeklęty...

83 908 wyświetleń
973 teksty
64 obserwujących
  • onejka

    2 March 2015, 20:38

    musiało mi być mocno źle...wtedy

  • fyrfle

    2 March 2015, 10:01

    Tak. Krzyże są przeklęte. Krzyże nie są zbawieniem. Zasługuja na rugi pruskie.

  • 20 October 2013, 09:58

    ładnie, i to bardzo ;)

  • onejka

    19 October 2013, 22:19

    JoAsiu, cieszy mnie, że mogę Cię gościć, zawsze :)

  • onejka

    19 October 2013, 17:40

    Dziękuję Wam pięknie za opinie :)

  • Czerwone Jabłuszko

    19 October 2013, 14:14

    ciekawy wiersz, w ogóle fajnie piszesz, miło czytać

  • 19 October 2013, 00:42

    Każdy swój krzyż dźwiga, czasem go tak pokręci, że z ledwością się czołga...
    Przeklęty? Ojjj, za ucho?
    No wiesz? Co na to ks. Natanek by powiedział?... :D
    Superowy wiersz.
    Pozdrawiam. :)