Menu
Gildia Pióra na Patronite

Dzień dobry

Dziś rano znowu pomyliłam cię z poduszką
Było zimno - nie wygrzałaś mojej pościeli w grochy
Słyszałam czajnik z wodą tańcząca na gazie
Kota leżącego gdzieś w dolinie ciała
Smak w ustach skojarzyłam z niedolą poranka
Który wstał by wspomnieć że nie ma mnie przy tobie

Dzień dobry kochanie
Wyśpij się tu czasem...

1114 wyświetleń
12 tekstów
2 obserwujących
  • wdech

    3 November 2014, 23:38

    Pomyłkach?
    Ty - nie wiem

    ale w wierszu -,, [...] pomyliłam cię z poduszką ,,
    itd.
    nooo :)
    że np zjadł poduszkę a nie powiedział / i takie tam, czy coś

  • Panna w Groszki

    3 November 2014, 20:48

    Wdech, przepraszam,nie dopatrzyłam się żadnych :c O jakich pomyłkach mówisz?
    Otulona, wiersze idą bardzo ciężko ostatnimi czasy. Proza już lepiej, ale Michaś... póki co zamilknął. Może niedługo uda się coś sklecić : )

  • wdech

    2 November 2014, 22:37

    fajne pomyłki
    ostatnia strofa uśmiechnęła / pomysłowe :P